Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Blue sand cardigan

Lämna en kommentar

Har en hel del på hög (eller några saker i varje fall) som jag inte skrivit om ännu, allt har bara blivit liggande. Kanske en del har även att göra med att det mesta som man stickar inte precis är något som används sommartid, så jag har lite glömt bort vad jag gjort.

Tänkte i varje fall försöka komma igång. Igen. Har i varje fall lyckats sticka mig en kofta i början på sommaren. Det blev en BlueSand cardigan. En av de viktigaste orsakerna till att jag drogs till den var att den är lång, älskar långa koftor. Tycker de flesta koftor på Ravelry är så jäkla korta, känner mig inte bekväm med koftor som slutar i midjan.

Oavsett, så var det en rolig kofta att sticka. I mönstret kan man välja mellan två varianter av axel och ok, själv valde jag att sticka raglan-varianten. Det här är en kofta som stickas uppifrån och ner, dock ingen steek. Inte det allra roligaste att sticka aviga varv. Dock var det en hel del tekniker jag aldrig gjort tidigare. Det är sektioner både på ärmarna och längst ner på kroppen med lyfta maskor (något jag aldrig stickat tidigare). Den har även infällda fickor (heter det så?) med en fickkant i I-cord. Blev väldigt bra. Hela koftan avmaskas med en I-cordkant, och då menar jag hela koftan. Avmaskningen går hela vägen runt knappkanten och nedre kanten.

s

Rolig stickning och kul att göra nya saker. Kanske blir det en till någon gång. I framtiden.

Den är stickad i Drops Cotton Merino.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s