Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Willowbank

Lämna en kommentar

Inser att det har gått längre tid än jag trodde sen jag var här förra gången. Ibland kommer annat i livet emellan och så må det vara. Bland annat fick har jag haft ett semestervikariat på min egen arbetsplats, som tog alldeles för mycket av mig både tidsmässigt och känslomässigt, så lusten att blogga fanns inte över huvudtaget. Men nu är semestern här och lite har lusten återkommit.

Har dock inte varit helt overksam om man ser till stickningen. Kanske inte stickat jättemycket, men lite har det i varje fall blivit. Det har blivit en kofta (kommer inlägg om senare) och en sjal som blev så bra.

Hittade på Ravelry en sjal av Ysolda Teague som jag bara blev så förälskad i. Den heter Willowbank. På bilden hade den allt (eller i varje fall mycket) av det jag älskar i en sjal. Den är halv-cirkelformad, stor och har väldigt fint spetsmönster.

Den stickas nerifrån och upp, vilket i det här fallet innebär att man börjar med att lägga upp 470 maskor och maskar av efter hand för att sluta med  8 maskor. Ett väldigt roligt sätt att sticka, det tar dock ett tag innan man på allvar märker att maskorna faktiskt minskar.

Måste säga att Ysolda Teagues mönster är väldigt välskrivna och lätta att följa. Det är även väldigt lätt att ”läsa” stickningen, med det menar jag att det är lätt att identifiera var i stickningen man är om man skulle ha förvirrat sig bara genom att se hur den fysiska stickningen ser ut. Vilket är en fördel om man som jag ibland blir distraherad och inte exakt vet vilken maska man borde sticka härnäst.

Stickade den i Drops Baby Alpaca Silk, det gick åt knappt 4,5 nystan, enligt Ravelry gick det åt 716 meter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s