Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Knit for tits-vantar

Lämna en kommentar

Fick äntligen stickat klart mina Knit for tits-vantar. Blev klar med första vanten för säkert två månader sedan, men sen tog det stopp. Höll på att bli en sms, hade ingen lust att sticka vante nr 2.

Jag tycker verkligen att vantarna är jättefina. När de är klara. MEN tyckte att de var fruktansvärt tråkiga att sticka. Har tänkt (kanske lite väl mycket) på varför jag inte har känt för stickningen. Kan vara att jag var för splittrad då jag hade fyra stickprojekt på gång samtidigt eller om det var något annat, men jag är inte kapabel att komma på det. Det var inget fel på mönstret, t o m min stickfasthet stämde vilket den aldrig brukar göra. Oavsett så blev den klar.

Anledningen till att jag ville sticka dem, förutom mönstret på dem, så är det att mönstret såldes till förmån för Bröstcancerforskningen. Om inte annat var mönstret väl värt att köpa av den anledningen.

Jag köpte mönstret i ett kit med garn hos Deisy design, garnet är Drops Fabel. Det fanns två varianter på resår och tumme och jag valde att sticka den med uddkant & hjärtbård och utan tumkil. Stickade den helt enligt mönster förutom när det kom till uddkanten. I mönstret skulle man sy upp uddkanten när man var klar, valde istället att sticka fast uppläggningskanten med det sista varvet innan hjärtbården började. Är alldeles för lat för att sy fast något i efterhand, kanske lite bökigt men det var alldeles för stor risk att de inte skulle bli klara om jag hade haft det kvar till sist.

Precis lagom till att vantarna var klara och blockade så kom vintern på allvar till Göteborg så jag har haft gott om tillfällen att använda vantarna tillsammans med mycket annat egenstickat.

DSC_0070

Kan inte låta bli att visa några bilder från ett helt otroligt vackert Göteborg inbäddat i snö. Särskilt träden var så vackra. Idag har plusgraderna kommit och det är inte fullt lika vackert ute.

DSC_0065DSC_0049DSC_0059

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s