Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

A Hap for Harriet

Lämna en kommentar

Det är bara att erkänna, jag är en monogamstickare. Och borde hålla mig till det. När vi bytte från 2015 till 2016 hade jag fyra projekt på stickor och inget verkade bli klart. Särskilt när tre av dem inte var särskilt inspirerande för mig. När jag väl började sticka monogamt så har tre av de fyra blivit klara på väldigt kort tid.

Den första att bli klar (de andra får egna inlägg senare, behöver först torka efter blockning) var A Hap for Harriet av Kate Davies. Enligt Ravelry började jag på den 28 september förra året och blev klar 3 januari. Har stickat den i Malabrigo lace i färgen Dusty och det gick åt nästan precis 100 gram (2 härvor), har tre gram kvar.

Kan bli lite trött på alla garnrester som alltid blir över, så jag ville ha ett projekt där jag var säker på det mesta av garnet skulle gå åt. Förutom att jag tyckte att den såg väldigt fin ut, så gillade jag att den stickades från sidan. Den består av en mönsterrapporter som upprepas ett antal gånger. Den stickas i tre sektioner, en med ökning (ca 30% av garnet), en mittsektion utan vare sig ökningar eller minskningar (ca 40%) och en sektion med minskningar (ca 30%). För mig blev det 66 repetitioner.

Mönsterrapporten var väldigt enkel att lära sig, tyvärr bidrog nog det till att det blev lite enformigt i längden. Men stor blev den, mäter 50 X 240 cm. DSC_0003 2 DSC_0002 DSC_0004 2
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s