Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Brodera Tokyo

Lämna en kommentar

Det är lustigt att något som är en stor del av ens liv plötsligt kan vara det det sista man har lust med. Låter kanske allvarligare än det är. Det som hände var att jag tappade sticklusten, mitt i tre projekt. Så just nu ligger två sjalar och en stackars liten ensam vante och väntar på avslut. Får kanske vänta ett litet tag till.

Men eftersom jag inte kan låta händerna vila, så fick det bli något annat istället. Så jag vände mig till en gammal handarbetskärlek. Gick tillbaka till att brodera. Broderade väldigt mycket när jag var ung, det var nog det handarbete jag sysslade allra mest med. Mest blev det korsstygn och en del tvistsöm. Det enda är att hur mycket jag än tycker om att brodera så är det i princip ingenting jag vill ha hemma, vare sig det gäller kuddar, dukar eller tavlor. Kan bero på motiven jag valt tidigare. Dock har det sällan funnits något som känns roligt att dekorera med hemma.

Här kom Etsy till min räddning. Där finns några väldigt bra designers. Särskilt gillar jag Satsuma Street, särskilt hennes städer. Hittade och köpte mönstret till Pretty Little Tokyo. Med tanke på hur mycket broderigarn jag har, är det lustigt att av 23 färger så hade jag nog två hemma i samlingarna! Bara att köpa det som behövdes)

DSC_0010

Hittade Broderishoppen.se med bra priser på broderigarn och snabb leverans. Om man gillar dem på Facebook fick man en låda för att organisera sitt broderigarn. Tror aldrig jag varit så här organiserad i hela mitt liv, någonsin eller med något.

DSC_0001

Mönstret var trevligt att brodera, tror det tog ca 4 veckor att bli klar (finns några bilder i Instagram-flödet på hur det utvecklades). Jag t o m har strukit, monterat och hängt upp det på väggen! Ikeas ram Ribba 23X23cm blev perfekt. Fråga mig inte vilken trådtäthet jag har på väven, kommer inte ihåg.

Det har varit väldigt trevligt att få tillbaka broderi i mitt liv, kommer säkert bli mer av den varan. Dock får jag nog ta och avsluta mina stickningar som ligger och väntar, plus de två koftor jag köpt garn till plus allt annat jag har garn till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s