Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

En sydd nostalgitripp

Lämna en kommentar

Mellan alla långsamma stickprojekt, ingen sticklust och en symaskin som varit på service då den började uppföra sig lite konstigt, har det inte blivit så mycket gjort att skriva om. Nu har jag i varje fall hämtat min servade maskin. Och eftersom min stickning som sagt inte går allt för fort ville jag göra något som det blir resultat av snabbt. Så till symaskinen.

På 70-talet var det vanligt med sydda tygdjur. Som uppvuxen under det årtiondet minns jag främst tyggrodor fyllda med ris eller ärtor. Fick helt plötsligt en stark längtan efter just en sådan groda. Finns en del mönster på att hitta på nätet (sök på risgroda), själv valde jag dock att ta ner ett gratismönster från Purl Soho. Den enda ändring av mönstret jag gjorde var att jag valde att inte göra några ögon alls.

DSC_0001

Tänkte även att den skulle få fler funktioner än att ”bara” vara en leksak (även om det är gott nog). Valde att fylla den med hela vetekorn istället för ris eller ärtor. Så den kan även användas som vetevärmare eller -kylare. Helt vete är väldigt billigt att köpa, det vete jag köper är ekologiskt och inhandlat i en ekologisk livsmedelsaffär som heter Fram här i Göteborg. Har turen att bo nära, de finns både på Nordenskiöldsgatan och på Södra Allégatan, ett stenkast från Järntorget.

DSC_0003

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s