Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

FO – 3-color cashmere cowl

Lämna en kommentar

Som så många andra stickare/virkare så är Ravelry (själv heter jag Smilla22) en stor del av mitt hantverkande. Förutom att lägga upp resultatet av det som producerats, så surfar jag runt bland alla mönster för inspiration. Lite som personer som letar hus eller lägenhet knarkar Hemmet, så kan Ravelry bli lite av en besatthet. Undrar hur många timmar man har lagt på att klicka runt. Ja, ja.

Tittar ibland på vad jag har lagt i min kö, ser en ”liten” tendens till att lägga dit sjal och spetsmönster, oftast i kombination. Hur många sjalar kan man ha? Uppenbarligen hur många som helst.

Nu var det inte dit jag skulle komma. Ibland fastnar man för sådant även som, det känns, alla andra har gjort. Den här gången är det 3-color cashmere cowl. Ett av de få mönster jag köpt, har mest siktat in mig på gratismönstren. Har spanat in det här mönstret länge men inte kommit till skott.

DSC_0001Redan tidigare hade jag bestämt mig för att sticka den i Supersoft från Magasin Duett. Tycker väldigt mycket om garnet, det blir så mjukt när man tvättat det. Har en hel del av det garnet, köpte en del garn i våras när Magasin Duett hade öppet magasin och reade ut smånystan. Bland dessa nystan fanns det lite större nystan i vitt och grått, dock var de andra nystanen inte i någon färg jag kände för till det här projektet. Kompletterade därför med ett nystan på Syfestivalen i Borås för några veckor sedan. Det blev ett rosa nystan i färgen Geranium.

Längden på min cowl stämmer nästan med vad mönstret uppger, men omkretsen är helt fel men på rätt sätt. En anledning till att jag dragit mig för att sticka den här halsduken var att jag tyckte att den var lite för vid. Insåg ganska fort att min skulle bli bra mycket smalare och blev mycket nöjd med det. Föredrar att den sitter åt,  blir i mina ögon bra mycket mer användbar.

Tycker väldigt mycket om färgkombinationen. Med vitt och grått som grundfärger kan man nästan välja vilken färg som helst som komplement. Det gick totalt åt lite drygt 400 meter på stickor 3.

DSC_0004

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s