Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Syfestivalen 2015

Lämna en kommentar

Så har det varit syfestival igen. Upp tidigt, mot Nils Ericsson Terminalen och buss 100 mot Borås. Vet inte om man är riktigt klok som går upp tidigt på en lördag för att åka 7 mil för att köpa garn! Oavsett, det var vad jag gjorde.

Två timmar på Åhaga och jag kom ut med 2 härvor i petroleum (inte säker på färgnamnet) 2-trådigt ullgarn från Ullcentrum som ska bli en Carmellia-sjal. Det är inte ofta jag köper garnet som står i mönstret, men då jag ändå skulle till Syfestivalen så passade jag på. Mönstret är ganska nytt och jag visste så fort jag såg den att jag skulle sticka den.

Sen blev den 1 härva vitt 1-trådigt ullgarn också från Ullcentrum, vet inte vad det ska bli, förutom en sjal. Det enda jag visste när jag köpte den var att jag vill ha en vit sjal.

Sen blev det 2 nystan supersoft från Magasin Duett, ett nystan rosa och ett grönt, är osäker på färgerna men tror det är Peony och Dark Apple. Den ena ska troligtvis läggas till annat supersoft och bli en 3 Color Cashmere Cowl, fast i ull.

Köpte 8 nystan 1 Class-nystan från danska Mayflower, ingen aning vad det ska bli. Troligtvis strumpor eller sjalar.

Det sista garnet jag köpte var 5 små rullar i väldigt tunt silke från Sjöalyckan. Dessa ska jag använda till att slå frivoliteter.

Förutom det blev det några dockor broderigarn för ett framtida projekt och nästan 2 meter randigt trikåtyg. Ska försöka sy mig en tröja, något jag aldrig gjort. Spännande!

DSC_0004

Jag hade kunnat köpt bra mycket mer, hade bl a velat köpt en härva Filisilk från Tant Kofta, mer tyg och kanske lite smyckesdelar men fick med mig mer än nog. Ser dock fram emot Syfestivalen nästa år då den kommer att flytta från Borås till Göteborg. Då behöver jag bara ta en buss ner till Stenpiren och färjan över älven för att komma fram.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s