Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

En produktiv vecka

Lämna en kommentar

Äntligen tycks sticklusten vara på väg tillbaka. Har den senaste veckan stickat 2 par vantar och ett pannband. Inte illa, om jag får säga det själv.

Det första som blev klart var vantarna Sigbart från Vantar för alla årstider. Började först sticka på ett par Tore ur samma bok, lyckades sticka en halv vante innan jag fick erkänna för mig själv att den var alldeles för liten, repa upp den och börja om. Eftersom jag hade kommit så långt som jag hade, så kände jag inte för att sticka samma mönster en gång till. Utan det blev en Sigbart istället.


DSC_0007

Stickade den första vanten med strumpstickor, tycker av någon anledning inte om att sticka vantar med strumpstickor, särskilt inte tummen. Tycker det är bökigt. Valde att gå över till magic loop till vanten nr 2, vet inte om det var en bra idé. Kan vara att jag inbillar mig, men tycker att det känns som om vanten som är stickad med magic loop är lite mindre än den stickad med strumpstickor. Kan mycket väl tänka mig att jag stickar fastare med rundstickor. Det är i varje fall inte värre än att det inte syns och jag kan leva med det, och kanske töjer sig den ”mindre” vanten med tiden. Eller så är det bara i mitt huvud. Men fina blev de oavsett.

Stickade dem i Drops Alpaca, det gick åt 49 gram totalt och stickade med stickor 3,5

Det andra jag stickade var ett par lovikkavantar. Jag köpte tre nystan lovikkagarn från Ullcentrum på Syfestivalen i Borås förra hösten. Köpte tre nystan så att det skulle räcka till två par vantar. Stickade ett par förra hösten och gav till min syster, sen blev det inte av att jag stickade något mer par. Men nu tog jag i varje fall itu med det. Då garnet är tjockt, gick det väldigt fort att sticka dem. Lyckades sticka en hel vante plus två tredjedelar av vante nr 2 på en kväll. Sen fick jag sluta för jag fick ont i händerna. Stickade klart nr 2 dagen efter. Väldigt trevligt när man ser resultat fort. Nu ska de bara vätas, ruggas upp och broderas. Sen får vi se om det blir kallt nog för att kunna användas.

DSC_0006

Lovikkagarn är ett svårt garn att kombinera med andra garner (i varje fall för mig som inte har jättemycket garnerfarenhet), så vad göra med ett halvt nystan tjockt garn? Vad räcker det till?

Kom på den geniala idén att sticka ett pannband. Försökte måtta maskorna runt huvudet efter hand som jag lade upp dem, och blev fascinerande nog riktigt bra redan på första försöket.  Lade upp 88 maskor på stickor 5 (tror jag, hittar inte min stickmätare (?) så jag kan inte kolla), stickade runt på rundstickor med två räta och två aviga. Sen stickade jag så länge garnet räckte. När det var cirka två armslängder kvar så maskade jag av. Blev riktigt bra, förutom att jag inte så klok ut i den. Har alldeles för kort hår. Men hade min syster här på middag idag, hon fick prova den och den så bra mycket bättre ut på henne. Så var det problemet löst!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s