Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Gör om, gör rätt

Lämna en kommentar

Började för några dagar sedan på en vante, Tore ur Vantar för alla årstider. Vis av erfarenhet, efter att ha stickat ett par Doris ur samma bok förra hösten, gick jag upp en halv storlek i stickor. Vet ju om att jag stickar hårt. Men, kombinationen dåligt minne och ovilja mot att sticka provlappar, gjorde att jag insåg efter att ha stickat en tredjedel av första vanten att den var alldeles för trång. Suck. Någonstans på vägen missade/”glömde” jag att jag nog gick upp EN storlek i stickor, inte en halv.

DSC_0002

Att sticka vantar på stickor 2,5 är uppenbarligen inget för mig. Frågan är ju (fortfarande ovillig att sticka provlappar) hur jäkla hårt stickar jag egentligen? Provlappar är främst (och inte alltid då) något jag gör om jag stickar tröjor eller koftor. Det mesta jag stickat sen jag kom in i min stickhysteri är sjalar. Kan ju inte påstå att stickfasthet är viktigaste i det läget.

DSC_0001

Ibland får man ge sig, hur tråkigt det än är, och bita i det sura äpplet. Dra ut stickorna och repat upp. Usch, det är så tråkigt. För att motivera mig så får Tore vänta och jag byter till ett annat mönster i samma bok. Nu får det bli ett par Sigbart istället och Tore får vänta till ett annat tillfälle.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s