Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

FO -Driftwood

Lämna en kommentar

Efter många om och men har jag äntligen blivit helt klar med min sommartröja (just det!) som jag började på någon gång i april eller maj, kommer inte så noga ihåg. Lite lustigt att jag blev klar sista augusti, vilket både är sommarens sista dag, om man går efter kalendern, och min sista semesterdag (usch, skulle vilja ha ett par veckor till!).

Oavsett, så har jag stickat mig en Driftwood av Isabella Kraemer, finns som gratismönster på Ravelry. Att den tagit lång tid att sticka har absolut inget att göra med att den på något sätt var svårstickad. Det hade enbart att göra med att jag hastigt och lustigt tappade allt vad sticklust hette när jag upptäckte symaskinens underbara värld. Blev lite förförd av att man kan producera något som ger resultat omedelbart, vilket är väldigt trevligt.

DSC_0009

Driftwood stickas uppifrån och ner i ett stycke med raglanökning för ärmarna. Innan sticklusten försvann hade jag kommit så långt som att jag tagit av för ärmarna och stickat ca 5 cm efter det. Sen var det stopp. Tog inte upp den igen förrän min semester började i augusti. Efter det gick det desto fortare. Om man ska räkna från det att jag återupptog stickningen tills dess den var blockad och knappar isydda så tog det knappt två veckor. Ganska bra jobbat med tanke på att det pågått lite annat den här semestern förutom stickning.

Måste säga att jag är riktigt nöjd. Tror nog jag kommer att använda den en del i höst, trots att det skulle varit en sommartröja. Kommer nog vara varm nog för att funka ett tag till.

DSC_0003

Jag stickade den i storlek XL i Kampes två-trådiga ullgarn, köpte garnet på Knitandpurl i Göteborg. Det gicks åt 152 gr av det vita och 166 gr av det blå garnet. Om jag räknar rätt, så bör det bli strax under 1000 meter. Den är stickad på stickor 4,5 med stickor 4 till knappband och halsringningen.

Till detta kommer 6 små knappar, vilka jag var och köpte hos Knapp-Carlsson idag. Om man kommer till Göteborg och behöver knappar, spännen, dragkedjor eller något annat av deras tusentals sytillbehör, så är denna affär väl värd ett besök.

DSC_0005

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s