Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Semestermat – enkel mat

Lämna en kommentar

När sommaren kom med sol & värme och jag, av någon outgrundlig anledning, lyckades pricka in semestern precis när vädret vände, så är matlagning inte det jag har velat tillbringa dagarna med att göra. Då är det trevligt med recept som kombinerar flera saker, som i det här fallet enkel tillagning, räcker några dagar och till råga på allt utför lite kylskåps- och frysrensning.

Jag gjorde mig en spansk bondomelett eller tortilla i ugnen, egentligen bara med sådan som fanns hemma, både rester och för mig normala saker jag oftast har hemma. Kan inte säga att jag har några egentligen mått på det mesta, tog det som fanns, lagom för att fylla en ugnssäker form.

I min omelett åkte det ner några kokta potatis (klara aldrig att koka lagom mängd), lite ungsstekt kyckling från gårdagens middag, några tomater, en halv paprika och en gul lök som hackades och frästes i lite olja. Blandade allt i en form. På detta hällde jag en blandning av 6 ägg, riven ost, salt, peppar och fryst dill. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

DSC_0016 2

Perfekt sommar- och semestermat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s