Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Rulltårtans dag

Lämna en kommentar

Tänkte återigen ta upp en typ av blogginlägg jag lite glömt eller förträngt, att jag faktiskt skrivit att jag tänkt hålla på med, nämligen alla dessa temadagar. Av en händelse fick jag idag syn på att det är rulltårtans dag idag. Det är i varje fall något som är lätt att slänga ihop, går fort att göra och vars ingredienser jag vanligtvis har hemma.

Använde mig av Leila Lindholms recept från hennes bok A piece of cake, finns även på recept.nu som Mormors rulltårta. Gillar verkligen det här receptet, fungerade väldigt bra. Lätt att smeta up på bakpappret, rann inte ut överallt och bakade väldigt bra. Valde att fylla den med den enda sylt jag hade hemma, en burk med lättsockrad hallonsylt, blev precis lagom sött. Det gick även väldigt lätt att rulla ihop tårtan, lite av en förutsättning för en lyckad rulltårta.

Tycker att det kan vara lite svårt att få bort papperet från botten av rulltårtan, har penslat med vatten men ändå vill papperet sitta fast. Läste dock ett tips i Jan Hedhs bok 277 sorters kakor man ska vänta 10 minuter efter att man penslat vatten och så mycket lättare det blev. Ett mycket bra tips.

Gillar rulltårtans mångsidighet, går att fylla med en mängd olika saker. Leila Lindholm har åtta förslag i sin bok, skulle gissa att det finns väldigt många fler. Även det att den går att använda som enkla bakelser, gör inte saken sämre. Det var så jag valde att servera den idag, med vispad grädde och hallon. Blev väldigt gott. Fanns kanske inget särskilt att fira, förutom att jag för en gång skull lyckats pricka in semestern med sommarens bästa väder. En anledning så god som någon.DSC_0123

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s