Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Nytt intresse

Lämna en kommentar

Senaste veckorna har jag varit mer eller mindre uppslukad av ett nytt intresse. Att sy! Hade någon sagt till mig för några månader sedan, att jag skulle sitta vid en symaskin mer eller mindre varje kväll, hade jag nog skrattat högt och gott. Sömnad har aldrig varit något som ingått i min världsbild. Min inställning har alltid varit att jag kan inte sy en rak söm på en symaskin om mitt liv stod på spel (fortfarande inte säker på att jag skulle kunna det). Min aversion mot att sy resulterade i grundskolan i att jag valde träslöjd före syslöjd, med mycket bättre betyg som följd, och hade mycket roligare.

Vet att jag ondgjorde mig över att sy i ett inlägg nyligen, men känner redan att jag blivit bättre. En sak som verkligen gjorde ett bättre resultat var att jag ”lärde” mig (eller snarare kom ihåg eller något) att det kan vara en bra idé att sträcka över- och undertråd när man börjar sy en söm. Ett väldigt bra sätt att undvika trådtrassel. Med ens mycket bättre sömmar!

Det första jag fick för mig att jag skulle sy var börser, inte det lättaste, speciellt att det inte finns några direkta mönster till byglarna och att fästa byglar och tyg. Men övning ger nog färdighet. Men min verkliga syentusiasm kom när jag hittade boken Syjunta – 32 bra-att-ha-saker du kan sy själv. Och jädrans vad jag sytt sen dess. Tror jag måste köpa den.

Kommer komma mer detaljerade inlägg, men först ett smakprov:

Detta är en del av det jag sytt. Tur att det inte går att se sömmar i detalj, men med tanke på mina kunskaper så är de flesta fantastiskt bra.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s