Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Skönt med grönt

Lämna en kommentar

När jag var på Syfestivalen i Borås i höstas, köpte jag två härvor av Ullcentrums 2-trådiga ullgarn i vad jag tror är färgen ärtgrön på vit (stod inget färgnamn på härvan, så jag gissar utifrån hemsidan). Sedan dess har jag tillbringat ett otal antal gånger på Ravelry med att leta efter det perfekta projektet, troligtvis mer tid än vad som är hälsosamt. Inte för att jag tror att det finns, lämnas alltid med en gnagande känsla av att det kunde kanske funnits något än bättre mönster. Men med den inställningen blir inte mycket stickat.

I varje fall så hittade jag häromveckan ett mönster jag föll för. Mönstret heter Passe-partout och finns på Ravelry. Ett mycket enkelt mönster att sticka. Det enda som gjorde mig lite förvirrad, innan jag tittade ordentligt på bilderna på sjalen, var förskjutningen av mönstret. Jag hade uppfattat på bilden att det var ett rent ribbat mönster. När jag väl insåg att det för en mönsterförskjutning så blev det bra.

Dock stickar jag uppenbarligen väldigt slarvigt, eftersom vid kontrollräknar oftast fattades maskor. Trodde först att jag glömt någon/några ökningar. Insåg efter ett tag att det istället var tappade maskor. Så den har lite konstiga upphämtningar och annat. Men det är nog sådant som jag ser, mer än att andra gör det.

Nu blev min inte i närheten av så stor som originalet är. Främst beror det på att jag valde att sticka på stickor som var en storlek mindre än i mönstret, det sista jag ville ha var en gles struktur. Spelar mindre roll, det är perfekt lagom att ha virad runt halsen. Kommer dock att dröja innan jag får prova den, då den nog är i varmaste laget just nu, trots avsaknaden av sommartemperaturer.

DSC_0010

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s