Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Vad man kan göra med restgarn

Lämna en kommentar

Efter att ha stickat tre olika projekt med Magasin Duetts Supersoft, i tre olika nyanser (vet bara att den ljusa nyansen heter Aquamarin, de andra två har jag ingen aning om), har jag fått ett antal små nystan över. Med tre nyanser i samma garn kan man ändock göra något av det. Har länge velat göra en cowl, en halsduk i form av en tub. Vill dock inte ha en som ska viras flera varv runt halsen, utan en ganska smal tub. Förutom detta var målet att sticka upp de nystan i supersoft jag hade hemma.

Lade upp 140 maskor på stickor 3,5 och stickade med magic loop. Började och slutade med tre varv mosstickning och resten i slätstickning. Randningen bestämdes delvis av hur stora nystanen var, de små fick bli en rand medan jag delade på de stora nystanen.

DSC_0067

Måste säga att jag blev väldigt nöjd med den, det är mycket halsduk och precis lagom smal för att värma ordentligt. Har blockat den, nu ska det bara fästas en jäkla massa trådar. Har tid på mig, lär ju inte använda den förrän tidigast i oktober.

Och hur ser den ut på?

DSC_0065 DSC_0066

Kanske inte så lätt att se hur den ser ut på, men med tanke på att det är svårt att ta kort på sig själv och att jag inte vill vara med på bild, så tycker jag att det blev hyfsat bra.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s