Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Både nyttigt och gott!

Lämna en kommentar

Ibland känner jag att jag äter väldigt ensidigt, inte så mycket näringsmässigt, utan vilka rätter jag lagar. Blir ofta gamla beprövade saker. Vilket gör livet lätt och enkelt, men inte alltid så roligt.

Så ibland behövs det nya saker att äta. Häromdagen hittade jag något som för mig var nytt, säkerligen inte för andra. Bland recept på alternativa pannkaksrecept hittade jag recept på bananpannkakor. Väldigt enkelt recept, allt man behöver är en mogen banan, två ägg och (lade jag till) lite vaniljsocker.

DSC_0005

Mosa bananen, vispa ner äggen och vaniljsockret och stek dem med lite matfett.

DSC_0008DSC_0010

 

Ett förslag är att steka dem som små pannkakor och inte i traditionella storlek som täcker pannan. De håller inte ihop bra nog för att kunna vända dem. Annars var de lättstekta.

Valde att serverade dem med hallon och pudrade över lite mer vaniljsocker. Kan tänk mig att det kan vara gott med skivad banan, färsk frukt i allmänhet eller kanske lite sirap.

DSC_0011

Trevligt med ett nytt recept som inte bara är lätt, utan även gott och nyttigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s