Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Syr hellre än bra? Absolut!

1 kommentar

Kan ärligt säga att sy aldrig varit min starka sida. Som rubriken säger, syr hellre än bra. Önskar däremot att jag var bra på det (eller för mitt eget ego, önskar jag var bra på det utan att behöva öva?), men icke.

Jag vet att min symaskin fungerar utmärkt (se förra inlägget) och så länge jag inte behövde byta tråd så har den sytt perfekt. Men man kan inte sy allt med vit tråd. Tyvärr. Bytte glad i hågen till svart tråd och inte f-n ville det funka. Vissa sömmar gick utmärkt, andra blev bara trådtrassel på undersidan och andra börjar som trådtrassel för att övergå i en helt ok söm. Fattar inte.

Oavsett så har jag gett mig på att sy i helgen. Har lyckats klämma ur mig, trots allt, fyra projekt. 2 nåldynor, en förvaring till mina rundstickor med utbytbara tippar & kablar och en pingvin.

Eftersom jag inte visste hur det skulle gå, så har jag inte tagit några bilder under det att jag sydde, bara på det färdiga resultatet.

Först mina nåldynor. Enkla saker, den bruna är två fyrkanter som är ihopsydda, stoppade och sen en tråd sydd och åtdragen med en avslutande knapp i mitten. Likadant med den blå, förutom att den är rund i grundformen. Hittade idéerna nånstans på nätet, kommer inte ihåg var.

DSC_0009

 

Min förvaring för rundstickor är mer tagen ur huvudet, även om jag sneglat på olika former av sydda bestickförvaringar på nätet. I grunden bara en rektangel som jag fållat och sytt smala kanaler, en för varje storlek. Tror jag ska brodera stickstorleken över varje fack, om jag får lust. Finns även utrymme för ett par fack till om behov uppstår. Sparade ett större utrymme i mitten när jag sydde för kablar. Hoppas det facket ska funka, med min korta kabel är det inga problem. Dock är båda mina långa kablar upptagna, så det får bli ett framtida problem.

DSC_0010

Och titta inte alltför noga på sömmarna, de ser rent förj-vliga ut.

Sista projektet är som sagt en pingvin. Fick syn på den här i ett instagramflöde och fick ett väldigt behov att sy en. Älskar pingviner, ett av mina absoluta favoritdjur. Mönstret finns gratis på Purl bee tillsammans med en syinstruktion. Lätt att förstå (dock på engelska) med instruktiva bilder och mönstret går att skriva ut.DSC_0004

Tycker att hen trots allt blev lite söt.

Annonser

En tanke på “Syr hellre än bra? Absolut!

  1. Ping: Nytt intresse | Med stickorna i köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s