Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

En gammal trotjänare

Lämna en kommentar

Jag hade turen att få en symaskin för en del år sedan av en kompis mamma. Hon ville inte ha den längre och ingen annan ville ha den. Jag blev överlycklig. Särskilt som det är en gammal Husqvarna som troligtvis lär hålla i många år till. Dock har jag inte rört den på några år eftersom jag sist jag försökte sy på den ville den inte vara med och leka. Tror det var en hel del trådtrassel eller undertråd som inte fastnade, eller något liknande. Har inte jättehöga krav på vad en symaskin ska kunna göra, raksöm, zickzack och kunna backa, men den ska åtminstone kunna göra det!

DSC_0002

Tyckte det var tråkigt, för jag har länge haft lust att börja sy lite. Mellan varven har jag tänkt tanken att jag ska köpa mig en ny maskin, en maskin som faktiskt fungerar. Dock har mitt samvete inte riktigt tillåtit mig att köpa en ny, när jag har en maskin som, troligtvis, fungerar i klädkammaren.

Det trevliga är att jag har en bekant som erbjöd sig att titta på den. Som utbildad skräddare som bl a jobbar med haute couture i Paris hade jag allt förtroende i världen att hon skulle komma på vad som är fel. Och skulle den inte gå att laga, så kunde jag åtminstone köpa en ny (eller bättre begagnad) med gott samvete.

Så i går släpade jag den till henne (och det är ingen lätt maskin). Och naturligtvis fungerade den helt perfekt! Vad annars? Hennes teori är att jag har trätt den fel, och det stämmer säkerligen. Kan inte säga att jag alltid har haft den bästa relationen man kan ha med symaskiner. Minns syslöjdens symaskiner som monster där de flesta sömmar blev skeva, nålar som gick av eller försökte sy mig i fingrarna. Troligtvis en av anledningarna till att jag bytte till träslöjd, med bra mycket bättre resultat. Hade som bäst 2:a i syslöjd, fick 4:a i träslöjd.

Så efter att jag släpat hem den igen, sitter jag här och (i varje fall i huvudet) planerar framtida syprojekt. Och med en fungerade maskin så har jag inga ursäkter att inte börja sy.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s