Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Äntligen klar!

Lämna en kommentar

Det tog ett tag, men min Betulasjal blev äntligen klar. Det tog en dryg månad att blir klar, värt varenda varv. En väldigt rolig stickning, trots vad jag trodde innan jag började. Med sju diagram så såg mönstret lite överväldigande ut. Trodde jag skulle bli väldigt beroende av att ha mönster och diagram framför mig hela tiden. Men vad jag bedrog mig, det tog nog inte mer än en rapport för att mönstret skulle sätta sig.

Sen tycker jag väldigt mycket om spetsmönster där jag alltid kan se var jag är, eftersom jag har en viss förmåga att komma bort mig i spetsmönster. Här var det väldigt lätt att hålla reda på både plats och maska. En annan sak jag tyckte om med det här mönstret är att det hände något med stickningen även på avigvarvet. Ofta brukar avigvarvet vara lite långa och enformiga med ett väldigt stort antal avigmaskor.

Den är stickad i Kampes en-trådiga ullgarn som jag köpt på Knit & purl i Göteborg. Den är gjord i färg 242 och det gick åt 156 gram. Det bör ha blivit knappt 950 meter. Hade storlek 3,5 på stickorna.

En av anledningarna till att jag ville sticka den här sjalen, var att den var så stor. Och efter blockning blev den precis så stor som jag hoppades att den skulle bli. Det är otroligt vad en blockning kan göra för storlek och hur mönstret kommer till sin rätt. Så det får bli en före- och en efterbild.

Det här kommer att bli en favorit att ha på sig i sommar, får bara hoppas att det blir en sommar där jag får chans att använda den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s