Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Tänkte jag skulle brodera lite

Lämna en kommentar

Jag har alltid tyckt om att brodera, inte för att jag är så intresserad av att ha något alster på mina väggar, i soffan eller på bord. I varje fall inte det jag har gjort tidigare. Det gäller bara att hitta rätt inspiration och förebilder för att få en att ändra sig.

Den här inspirationen började för flera år sedan när Karin Holmberg kom med sin bok Karins broderier. Önskar att jag var hälften så kreativ och inspirerande. Började brodera en kudde, som tyvärr blivit liggande ett tag. Ska verkligen ta tag i den igen.

DSC_0004

Förutom det blev jag oerhört glad när jag via En kreativ liten blogg hittade en länk till  Etsy-shoppen Stichrovia med oerhört fina korsstygnsbroderier. Det går att köpa mönsterark, men jäkla vad de är dyra! Får ta dem som inspiration och göra mina egna.

Har nog broderigarn så det räcker, har köpt på mig en mängd garn under åren, både nytt och på loppmarknader. Dock var jag och köpte aidaväv i går på Broderi & garn i Göteborg.

DSC_0001Nu ska jag bara göra klart det som sitter på stickorna, och några andra småsaker som måste bli klara, som presenter som har ett ”bäst-före-datum”, sen blir det broderier!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s