Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Fishcakes med dipp

Lämna en kommentar

Jag är en person som älskar fisk men är dålig på att laga fisk. Trots att jag är född och uppvuxen i Göteborg. Vet inte riktigt vad det beror på. Tänkte att jag idag skulle ta mig i kragen.

Fick lust att göra fiskburgare, hittade ett bra recept. Slutade i något snarlikt men mer efter eget huvud. Så kan det gå. Det blev en variant på fiskkakor med en enkel dippsås.

Det här kan låta som mycket, blev så av praktiska skäl. Köper man fryst fisk kommer de ofta i paket om 400 gr och vad göra med massa fisk som är tinad? Körde istället dubbel sats.

Fiskkakor ca 30 st

Tina och dela 400 gr lax och 400 gr torsk (eller annan vit fisk) i bitar. Kör i matberedare med dill (inte helt säker på hur mycket jag tog, ca 1/2 dl klippt dill), en kruka koriander, två vitlöksklyftor (skivade ner dem), chili (har pyttesmå chilifrukter jag köpt i en asiatisk livsmedelsaffär, små men väldigt starka) och ca 1 tsk salt (skulle haft i mer).

Forma till små biffar (eller den storlek som passar) och stek till genomstekta, ca 3-4 minuter på varje sida.

DSC_0010

Serveringsförslag: med sallad eller potatismos eller någon dippsås. Själv åt jag dem med en enkel dippsås gjord på lika delar risvinäger och vanlig kinesisk soja (hittade dippsåsen i senaste numret av Jamie Olivers mattidning.

Och nej, det behövdes inte något att binda färsen med, den blev väldigt smidig och fast enbart med de ingredienser som var i. Använde inte heller något ströbröd, mest för att jag tycker det inte behövdes. Blir säkert jättegott, men jag försöker ofta dra ner på kalorimängden och då kan det vara en bra idé att inte använda ströbröd. Dels blir det fler kalorier och dels drar det åt sig så mycket onödigt stekfett.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s