Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Ett evighetsprojekt?

Lämna en kommentar

Har lagt upp och börjat sticka sjalen Betula. Blev väldigt förtjust i den första gången jag såg den, på omslaget till första numret av Avmaskat som kom i höstas. Och blev tvungen att köpa. (Mönstret går även att köpa på Ravelry.) Gillar mönstret väldigt mycket och det faktum att den är så stor.

Det blir lätt att bli lite överväldigad av alla diagram i mönstret, men jag tror jag har fått lite fason på saker och ting. Blev dock lite förvirrad av de svenska förkortningarna, vet inte om det är för att jag har stickat för mycket efter engelska mönster eller om det är något annat. Men nu har det börjat ordna upp sig.

DSC_0005

Trodde att det skulle bli svårt att komma in i mönstret, men till min stora förvåning har jag efter att ha stickat 1 och en halv omgång av diagram B så sitter det hyfsat. Hade lite problem i början, fick repa upp ett par gånger. Kunde inte förstå varför det hela tiden fattades två maskor. Hittade felet och inser att man ibland är väldigt korkat. Det gör ju inget om man kommer ihåg att göra ökningar när det står ökning i mönstret. Efter det har det (ta i trä) gått alldeles utmärkt.

Garnvalet föll på Kampes 1-trådiga ullgarn (är väldigt förtjust i 1-trådigt garn), åkte upp till Knit & Purl vid Olskrokstorget här i Göteborg. Ser man på bilden så är färgen på nystanet närmast verkligheten.

Och titeln ett evighetprojekt? Tja, det känns så. Mycket på grund av sjalens storlek. Lite även för att jag stickar så jäkla långsamt för att jag vill inte sticka fel. Jag vet hur slarvig jag kan vara och hur fel det blir i spetsmönster.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s