Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Fläskfilégryta

Lämna en kommentar

När det kommer till mat så här i vintertid tycker jag att grytor och soppor är något av det godaste som finns. Ofta enkla att tillaga och de sköter sig själva. Synd bara att jag så sällan lagar något av det.  Fick dock för mig för ett tag sen att laga en favoritgryta, ett recept jag hittade på en blogg för ett par år sedan och har lagat en hel del sen dess.

DSC_0013

Receptet är väldigt enkelt och räcker lätt till fyra personer. Skiva upp ca 700 gr fläskfilé (eller fläskytterfilé) i skivor och bryn. Stek 200 gr champinjoner . Bryn 1 paprika i strimlor, 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta i en gryta. Lägg i köttet och champinjonerna. Hälla på 1 msk tomatpuré, 2 tsk dijonsenap, 1 msk kalvfond, 2 dl crème fraîche, salt och peppar. Låt grytan småputtra ca 10 minuter.

Jag serverar den med kokt potatis och sallad.

De enda ändringarna jag gjort är att jag uteslutit den hackade persiljan och honungen. Om ni vill se originalreceptet finns det här.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s