Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Helt klar kofta!

Lämna en kommentar

Så var man helt klar med Stickamera & Dödergöks koftKAL. Inklusive blockning. Det var oroligt att slänga in den i maskin för att tvätta den, trots att det stod på banderollen att garnet skulle tvättas på ullprogram 30 grader. Men det gick alldeles utmärkt. Nu har den både blockats och har torkat.

DSC_0011

När det kommer till kofta på bild, så har jag svårt för att vara med på bild. Så det ffår bli de bilder det blir. Sen är det väldigt svårt att ta kort på sig själv när man inte äger en helspegel. Enda spegeln jag äger är i badrummet och det är inte mycket av koftan som syns i den spegeln. De här valen gjorde jag till min kofta: raglanökning med hålmönster (gillar att det dekorativt), två kontrasterande färger, breda resårkanter fram (allt för lite vidd i koftan annars), inga fickor (skulle bara gå och ha händerna i dem och  sträcka ut dem) och inga knappar (börjar nästan ångra mig). Bra val? Dåliga val? Både och troligtvis.

Måste dock säga att jag älskar min kofta. Om inte annat än för att jag hoppade på KALen och faktiskt stickade en kofta. Detta är min allra första KAL jag deltagit i, och måste säga att det var väldigt roligt. Tror det kommer ske fler gånger.Att delta i en KAL har varit väldigt givande. Måste säga att Dödergök har varit väldigt pedagogisk i sina förklaringar av de olika delarna. Det som för mig nog har varit den största behållningen av den här KALen (förutom att jag har en kofta!), är den större förståelse jag fått för själva tankesättet runt stickning. Lite grann av en avmystifiering. För även om jag kan läsa mönster och fhar lärt mig de flesta engelska sticktermer och kan sticka efter engelska mönster , så är det en stor skillnad mellan att kunna läsa och sticka ett mönster och fatt förstå hur de olika delarna i ett plagg hänger i hop och hur man kanske själv kan anpassa mönster. Säger inte att den här KALen har gjort att jag förstår allt i hur ett plagg funkar, men den har definitivt gjort att jag har tagit ett steg fram i mitt stickkunnande som jag definitivt inte hade tidigare. Så Dödergök, tack för de här veckorna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s