Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Bokslut 2014

Lämna en kommentar

Kanske lite sen med ett bokslut för handarbetsåret 2014 när man börjar närma sig mitten av januari. Har dock inte haft tid innan. Ibland känns det som det enda man gör är att man jobbar, äter och sover. Och ser på TV däremellan.

Med tanke på att jag fram till för ett par år sedan stickat oerhört lite, måste jag tillstå att 2014 slog det lite slint.

DSC_0012

Under 2014 stickade jag stickat 9 sjalar (fattas 2 på bilden, den ena hittar jag inte och den andra har jag gett bort). Uppifrån är det:

  • Eyeblink (gratismönster på Ravelry), min första spetssjal. Rolig att sticka, kanske mest för att det var där jag lärde mig på allvar att sticka spetsmönster, läsa spetsmönster och att förstå engelska mönster. Däremot inte mycket av mönstret som stämmer, tittar man noga och vet vad man ska titta på så ser den inte klok ut. Repa upp? Aldrig!
  • Light & Up (även detta ett gratismönster på Ravelry). Tycker väldigt mycket om den här sjalen, vill sticka en till, men större. I varje fall en rapport till med hålmönster.
  • en restgarnssjal med förkortade varv likt en Pyttipanna-sjal.
  • Tailwind av Clara Stickar (ännu ett gratismönster på Ravelry, tror jag börjar se ett mönster). Rolig att sticka, mycket för att man kan göra den så stor man vill och den är långsmal. Tycker ofta det är enklare att få till en avlång sjal runt halsen än en trekantig sjal.
  • ytterligare en restgarnssjal som jag stickade som en variant av Light & Up ovan. Trodde jag! Nä, knappast! Ser inte klok ut, men det pratar vi tyst om. Återigen tar det emot att repa upp. Sen har jag redan repat upp det garnet en gång tidigare (som jag absolut inte komma ihåg vad det var!).
  • Pebble Beach shawl (inte ett gratismönster, där ser man). Tyckte den blev en perfekt storlek efter blockning, även om den såg liten ut innan. Enda är att den har dragit ihop sig igen. Kan det bero på att jag har haft den på mig i regn. Måste blockas om.
  • Color affection (ytterligare ett mönster som kostar), stickat 2 st varav en är försvunnen eller förlagd eller något, ingen aning. Detta är en sjal jag använder väldigt mycket och jag tycker jättemycket om den. MEN, jag tycker att den ser bättre ut i Veera Välimäkis originalstickning. Mina ser inte så fina ut och är absolut inte så stora.
  • Även stickat en Haruni som jag gett bort och har en ny Haruni till mig själv på stickorna just nu. Har inte kommit så långt och inte gjort så mycket på den det sista. Kom annan stickning emellan.

Förutom detta har jag stickat en babyfilt, en babyhalsduk, ett par babysockar, 3 par raggsockar, 1 par Lovikka-vantar, ett par halvvantar och 2 par vantar till, varav ett par Doris ur Vantar för alla årstider. Tycker det var ett bra resultat, med tanke på att allt utom 1 sjal har stickats från min semester började i mitten av augusti till årsskiftet. Som jag säger, det slog slint.

Sen har jag även deltagit i min första KAL. Hängde på Stickamera och Dödergöks koftKAL och är klar! Koftan ligger just nu på blockning, troligtvis torr. Ska plocka nålarna i morgon. Det här är anledningen till att min Haruni har blivit liggande, har insett att jag är en monogamstickare. Ett projekt åt gången räcker långt för mig.

Så vad har jag fått för mig att jag ska göra i år? Jag har ett visst behov (rätt ord?) att lära mig nya saker. Det jag vill prova på att lära mig är att sticka flätor, tycker det ser svårt ut. Vill även sticka fina, nätta strumpor med mönster. Sen har jag fått för mig att jag vill sticka en Riddari eller något liknande. Får se hur det blir med det.

Oavsett kände jag att efter koftan så känner jag att stickningen får vila ett tag. Ska nog börja med att försöka komma på vad jag ska göra med min garnstash. Tror aldrig jag har haft så här mycket garn hemma samtidigt (ändock otroligt lite om jag jämför med vad andra bloggare visar upp, men mycket för mig), om man inte räknar allt restgarn. Restgarnerna är garner som jag för det mesta inte har en aning vad det är för något och vad de innehåller. Får väl bli mormorsrutor eller något.

Sen är det allt annat handarbete som konkurrerar om uppmärksamheten. Förra året var året jag jag lärde mig göra frivoliteter, vill lära mig mer, särskilt hur man läser mönster. Vill virka mer, vill göra lite amigurumi. Sen har vi det här med att brodera. Där finns det en del UFOn att ta itu med. Mer om det i inlägg senare.

Ska bli intressant att summera 2015 om ett år. Har jag hållit stick-ångan uppe eller har det inte blivit något alls?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s