Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Färdigstickad kofta (minus blockning)

Lämna en kommentar

Så var då min kofta till Dödergöks och Stickameras koftKAL färdig, förutom att den ska blockas. Och det har varit väldigt roligt att sticka. Även om jag är en hyfsat van stickare så var det mycket som blev nytt den här koftan. Det är första gången jag stickar ett plagg där allt stickas i ett, utan att behöva sätta i ärmar eller sy ihop sidor. Jag har aldrig haft något emot att montera i efterhand, men visst är det skönt att slippa. Även raglanökning var något nytt, tycker det blev väldigt fint att göra den med omslag.

DSC_0015

Det har inte blivit några större katastrofer eller fel under stickningens gång. Dock ett par små irritationsmoment, helt mina egna. Dels avmaskade jag nederkanten på kroppen för hårt, trots att jag försökte avmaska så löst jag kunde. Jag avskyr att ta upp och göra om, mest för att jag är rädd för att tappa maskor. Insåg dock att det aldrig skulle funka, så jag tog upp och gjorde om avmaskningen med Jeny’s surprisingly stretchy bind off. Mycket bättre.

Sen är det ärmarna. För att slippa en sladdrig ärm blev jag lite överambitiös i min avmaskning. De är inte för trånga, men de är fasiken inte heller för stora. Eller så kan vi säga så här, ska jag ha något under, så får det vara jäkligt tunt. Lutar åt ett linne. Repa upp och göra om? Aldrig! Om det är så att garnet töjer sig med tiden, så kommer det säkert bli jättebra.

Som sagt är det bara blockningen kvar. Det känns lite spooky att slänga in ett stickat plagg i tvättmaskinen. Tänk om den krymper! Det står på garnbanderollen att det går att tvätta garnet på ullprogram i 30 grader, ändå orolig. Är fullt medveten om att jag nog gjorde fel när jag tvättade provlappen för hand, orolig för att det blir olika resultat på garnet mellan handtvätt och maskintvätt.

Får ta mig en tänkare om jag handtvättar eller slänger den i maskin. Ska i varje fall bli intressant att se den blockad och klar. Sen får jag nog ta mig en tänkare hur jag ska presentera den helt klara koftan. Mitt stora problem är att jag hatar att se mig själv på kort, och vill inte ha mig själv på bild på min blogg. Svårt att visa hur koftan sitter om man inte ser den på, lite svårt att visa på galge. Får lov att tänka lite på det. Hm…

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s