Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Det här med nyårslöften

Lämna en kommentar

Jag har aldrig varit någon som har gett nyårslöften typ ”jag ska luta röka” (röker inte), ”jag ska börja springa” (gör redan, om än väääldigt sporadiskt), ”jag ska gå ner 2o kg ” (vilket jag skulle behöva, men nyårslöfte? Nej!). Vad är vitsen med att ge nyårslöften som man (jag?) är dömd att misslyckas med? Det enda som händer är att man mår dåligt om man misslyckas, och det blir troligtvis än värre.

Nej, jag föredrar att ge mig själv nyårslöften som är positiva, och de innehåller alltid ord som ”jag ska försöka”, inte ”jag ska”. Ett år hade jag ett nyårslöfte att laga en ny maträtt varje vecka, och lyckades med det. Det blev en hel del goda rätter, en hel del hel ok mat och några riktiga bottennapp. s

Så mina nyårslöften inför 2015 är att använda mina kokböcker bättre än jag gör. Jag har många, många kokböcker och är alldeles för dålig på att använda dem, det ska det bli ändring på framöver.

DSC_0006

Sen ska jag även försöka bli bra (eller kanske snarare bli bättre) på att baka bröd. Inte så mycket att bli bättre på att ta mig tid att baka bröd, utan att bli bättre på själva brödbaket. Är urusel på bröd. Småkakor, mjuka kakor, scones inga större problem. Bröd däremot, nä! Tror en del är att jag och jäst aldrig varit de bästa vänner . Hoppas jag ska kunna se om vi åtminstone ska kunna bli bekanta med varandra, inget större hopp om total kärlek. Tiden får utvisa.

Och äntligen försöka få upp mina gardinstänger. Flyttade för ett och ett halvt år sedan och har bara haft gardinstängerna i drygt ett år.

Så gott nytt år till er alla!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s