Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

I väntan på ärmar…

Lämna en kommentar

Stickar på med koftan, hade hoppats jag skulle legat i fas när det på måndag ska pratas ärmar på koftKALen. Och även om jag närmar mig så har stickhastigheten senaste veckan inte varit den snabbaste. Har dock kommit så långt att jag har börjat på min resår, och det kan låta långt, men med tanke på att jag stickar i tunt alpackagarn, stickor 3,5 och att den ska vara 15 cm bred, så kommer det ta en stund att göra. Har kommit ca 4 cm, tror inte det kommer bli 11 cm tills på måndag. Inte för att det spelar någon större roll när den blir klar, det får ta den tid det tar.

DSC_0008

Tror längden kommer att bli bra och ryggen sitter också bra. Är dock lite orolig för passformen fram. Vare sig jag tar av maskorna på garn eller provar med stickorna på, tycker jag det är svårt att se hur passformen kommer bli. Tröstar mig med att det kommer nog lösa sig till slut. Det jag tänker är att dels så är det svårt att se hur stora framstyckena är beror på det faktum att kanterna krullar ihop sig, dels så kommer det komma till kanter fram som kommer öka på framstyckena, dels så menade Dödergök på i sitt första (bland de första?) inläggen i koftKALen att alpackagarn töjer sig, så den kommer kanske bli större av sig själv. Och sist men inte minst, sen ska den ju även blockas.

DSC_0009

Måste dock säga att jag gillar färgerna jag valt och konstrasten mellan dem. Tycker det blir snyggt med med grön/gula mot med marinblå. Ser nog ut som jag tänkt mig, hoppas resten av koftan också blir det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s