Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Koftan tar sig, om än långsamt

Lämna en kommentar

Senaste delen av koftKALen innehöll mycket information att förhålla sig till. Så det tog lite tänkande för att bestämma mig för hur jag ville forma min kofta. Först hur stor ärmhålet skulle bli, fick bli 12 maskor vilket med min stickfasthet borde bli ca 5 cm extra utrymme. Känns som jag hamnat rätt när jag provar.

Då jag vill ha en lite större kofta, absolut inte något figursytt, men ändå en snygg passform har jag gått på Dödergöks rekommendation att göra intag i ryggen. Det får bli 2 maskor för att kofta inte ska bli för mycket insvängt. Om det blir bra får tiden utvisa. Jag vet att man borde prova ofta, men det blir problem varje gång jag ska prova koftan. Eftersom jag stickar med en kabel som är 120 cm är den alltför kort för att prova med den på. Så det blir att sätta över på en lång bit garn. Dock lyckas jag alltid att trassla till det på något sätt när jag ska ha på rundstickorna igen. Det värsta var när jag lyckades dra ut garnet när jag hade ca 50 maskor kvar att ta upp. Och med mitt tunna alpackagarn och med  garnets mörka färg, så var det i det närmaste omöjligt att få upp dem igen.

Sista delen att betänka var hur man vill ha det över bysten. Ökade åtta maskor på var framdel och det tycks räcka. Dock vill jag inte ha en markerad byst men inte heller en kofta som bara blir hägnade från där jag är som störst. Skulle nog bara bli oformligt. Hade en tanke att istället för att göra intagningarna på varannat varv, dra ut dem med större avstånd. Efter en fråga till Dödergök fick jag bekräftelse på mina tankar. Tack så mycket för snabbt svar! Nu får det bli intagningar med ca 4 centimeters avstånd.

Nu gäller det bara att sticka på så det händer något. Just nu går det långsamt, eller det känns i varje fall som att det inte händer något. Ibland är det nästan så jag ångrar det tunna garnet, men bara nästan.

DSC_0008

Inte för att jag vet om det syns något på bilden, det är inte ljust idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s