Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Garn i London

Lämna en kommentar

Har varit en hel del gånger i London, men har vid de tillfällena inte haft garn i tankarna. Den besattheten har kommit det sista året. Så en del av den här resan har gått i garnets tecken.

Passade på att besöka två av de mest kända garnbutikerna i London, vilket också tog mig till nya delar av stan. Först var det Loop som ligger i Islington, närmare bestämt i Camden Passage. Lättast är att ta tunnelbanan till stationen Angel, tar fem minuter att gå därifrån. Har ofta varit vid Camden Locks Market och gatorna runtomkring. Dock är Camden Passage nytt för mig, mysiga smågator med inredningsbutiker, antikviteter och Loop. En liten affär i två våningar, med väldigt fina garner, om än dyra. Och visst, de är säkert av väldigt fin kvalitet, men lite över min budget.

DSC_0003

Köpte dock två härvor Malabrigo Lack i färgen Dusty. Färgen stämmer inte riktigt, den är ljusare i verkligheten.

Nästa butik var I knit som ligger runt hörnet från tågstationen Waterloo station, vilket även är den närmaste tunnelbanestationen. Även här inhandlades ett nystan. Det blir lite oplanerat när man inte har något speciellt projekt i åtanke. Köpte i varje fall ett nystan av Roosters Delightful Lace i färgen Pisco, den stämmer absolut inte med  färgen på bilden så jag länkar även till den.

DSC_0006

 

Var även inne på varuhuset John Lewis på Oxford Street, som har en överraskande stor handarbetsavdelning, och inte bara garn.  Fanns väldigt mycket garn, övervägande garn från Rowan. Här blev det inget garn, men dock en liten brodyrsax.

DSC_0001 DSC_0021

Passade även på att köpa en skjutmått(?) för att räkna stickfasthet när jag var på Victoria & Albert Museum.

Allmänt, och det lilla jag såg, så fanns det två trender i julskyltningen i London (eller så är det jag som är programmerad åt de här hållen och det var det jag såg), nämligen stickat, stickning och pingviner. Till och med pingviner som stickar och i stickat! Att jag sen gillar stickning (och stickat) och älskar pingviner gör ju inte saken sämre.DSC_0016 DSC_0009

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s