Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Att komma ikapp…

4 kommentarer

Efter att ha varit bortrest 5 dagar, känns det som att jag har behov av att komma ikapp med stickandet av min kofta. Särskilt när det ska komma ett nytt avsnitt i morgon. Har kommit så långt att jag har stickat 14 cm, varav 2 cm är resår. Skall även göra mitt 4:e förkortade varv, tror nog det blir även ett 5:e förkortat varv.DSC_0007

Börjar komma lite på väg. Dock känner jag att jag känner mig lite osäker hur man vet att man har stickat klart ökningarna. Detta är min första kofta, och även om jag har stickat tröjor förr, så har jag aldrig stickat något som stickas uppifrån och allt-i-ett. Det löser sig nog efterhand.

DSC_0009

Måste säga att jag är väldigt nöjd med min raglanökning, tror att det blev precis lagom med två maskor mellan ökningarna. Eftersom det kommer bli en tunn kofta så hade det nog blivit för mycket med fler maskor mellan ökningarna. Även valet att göra ökningarna med omslag blir väldigt bra, i varje fall lite dekoration när nu koftan i övrigt inte kommer att ha några andra stickade dekorationer.

 

Annonser

4 tankar om “Att komma ikapp…

 1. Vilken snygg färg du hittat. Vad är det för garn? Tycker du kommit långt, själv har jag bara stickat 5 cm. Jag har stickat vantar och sockar samtidigt som koftan.

  Gilla

  • Det är Sandnes Mini alpakka i marinblått, köpte den via Garnkorgen.se. Måste säga att de levererar väldigt snabbt. Själv har jag en Harunisjal på gång samtidigt, som just nu är sorgligt övergiven.

   Gilla

 2. Vad fint det blir! Mitt tips är att prova ofta, det kan mycket väl vara så att du får sluta öka och bara sticka rakt på när du närmar dig slutet för att koftan inte ska bli för stor. Imorgon kommer det bilder på hur det ska se ut när oket är klart.

  Gilla

 3. Tack! Ser fram emot se hur det ska se ut. Inte för att jag tror jag kommer sticka för långt…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s