Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Uppläggning, halskant och raglanökningar

1 kommentar

Så börjar stickningen på koftKALen, ska bli spännande. Det var väldigt mycket information i den här delen av KALen. Fick i varje fall räknat ut att min halsringning ska var 57 cm, vilket med min stickfasthet på 20 maskor/10 cm blir 2 maskor/cm. Detta innebär en uppläggning på 114 maskors.  Detta gör att när man delar upp för bakstycke, ärmar och framstycken att det blir 19 + 19 + 38 + 19 + 19 (framstycke, ärm, bakstycke, ärm, framstycke). Men eftersom jag vill ha två maskor mellan ökningarna, så tar jag en maska från varje så det blir 18 (2) 17 (2) 36 (2) 17 (2) 18. Hoppas det kommer att funka.

Gjorde en vanlig korsuppläggning, den uppläggning jag är mest bekväm och bekant med. Kommer att göra den raglanökning som beskrivs i koftKALen med, som sagt, två maskor mellan ökningarna. Storleken på halskanten känns bra när jag provat den, så det ser ut att kunna bli bra. Åtminstone halskanten, resten får väl visa sig.

Tyvärr kommer jag inte hinna mycket mer än att sticka halskanten och en raglanökning idag, sen ska jag resa bort. Dock kommer min lilla provlapp att få följa med på resan. För här ska det resas till London och både Loop och Iknit står på schemat. Hade bestämt mig för att inte ha några knappar i koftan, men hittar jag de perfekta knapparna så kan det mycket väl bli knappar och knapphål ändå. Får sticka på ordentligt när jag kommer hem.

 

DSC_0012

Och helt plötsligt lyckas jag få hyfsat rätt färg på garnet. Kan bero på att det är dag och klar himmel i Göteborg i dag, något vi inte varit bortskämda med den senaste tiden.

Annonser

En tanke på “Uppläggning, halskant och raglanökningar

  1. Vad kul att läsa och se att du kommit igång. Väldigt fin färg på garnet!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s