Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Färdig provlapp & tankar om koftan

Lämna en kommentar

Rekommendationen till mitt Sandnesgarn var att sticka det med stickor 3. Dock vet jag att jag stickar hårt, så jag valde redan här att gå upp en storlek i stickor. Så det fick bli stickor 4, måste säga att jag tycker att strukturen blev väldigt bra. Inte för gles och inte för hård. Lagom helt enkelt. Så som garnet känns just nu, så är det väldigt skönt att sticka i, blir en bra struktur och mjuk. Tror att det kommer bli bra med ett alpackagarn, även med risken att den blir större med tiden. Men jag är ute efter en kofta som inte är tight så det kommer nog inte göra så mycket ifall den blir större.

sDSC_0001

Tror jag vet vad för kofta jag kommer (förhoppningsvis?) att sticka. Det kommer bli en kofta som kommer gå, kanske över rumpan som jag tidigare tänkte (känns som en jäkla lång kofta), men i varje fall över magen. Färgerna blir en mörkblå kropp med breda resår i gulgrönt på ärmarna, som går ungefär halvvägs upp på ärmen. Sen en bred resår i nederkant, även den i gulgrönt. Dock lite osäker på hur jag vill ha framkant och krage, det får ge sig med tiden. Kommer kanske något i kommande delar av detta äventyr. Vet inte om jag vill ha knappar i den, lutar just nu åt en kofta som inte har knappar. Knäpper nästan aldrig de koftor jag har nu. Sen inga fickor, finns det inga fickor så kan jag inte gå och hänga i dem.

Nåväl, provlappen är torr och räknad. Med hopp om att jag inte räknat fel, så är min stickfasthet på Sandens Mini Alpakka på stickor 4, 20 maskor och 31 varv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s