Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

KoftKAL. Del 1.

2 kommentarer

Efter att ha tillbringat de senaste månaderna med att sticka sjalar, vantar och raggsockor, har jag ett tag funderat på att sticka en kofta. Har dock haft lite svårt att bestämma mig för vilken modell av kofta jag ska sticka. Av erfarenhet vet jag att min bild av vad jag passar i inte alltid stämmer med verkligheten. Det som hänger och ser snyggt up på galgar ser sällan snyggt ut på.

Därför blev jag väldigt glad när Dödergök, i samarbete med Stickamera, kom med sin koftKAL. Här utlovas att man ska kunna sticka en kofta som passar!

Första delen kom i måndags. Av det som listades att man bör ha, har jag allt. Utom garn. Kanske en liten nackdel. Förslaget är att ta ur de garn man har hemma. Nog för att jag har garn hemma, men inte i mängd nog att kunna sticka en kofta. I varje fall inte om den ska bli snygg!

Ett av målen med den här delen av KALen är att tänka ut hur man vill att koftan ska bli till slut. Tog till mig tipset att försöka skissa upp mina idéer.

DSC_0004

Det jag vet med säkerhet är att den ska vara lång, minst komma ner under rumpan, Rak och gärna lite stor. Ärmarna ska gå precis ner till handloven, tycker inte om för korta ärmar och vill inte behöva vika upp dem. Och den ska vara grå med avvikande färg till resår. I övrigt har jag lite olika tankar. Antingen vill jag ha röd eller gul (gärna åt det limegula hållet) till resåren, och med smala resår eller väldigt breda på ärmar och nederkant. Garnval? Tror jag vill sticka den i en tunn alpacka. Får nog ta mig en liten funderare på just det.

Annonser

2 tankar om “KoftKAL. Del 1.

  1. Vilken kul och spännande skiss, nästan så att jag vill se just DEN HÄR koftan. 🙂

    Gilla

  2. Tack! Hoppas bara slutresultatet lever upp till förväntningarna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s