Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

FO – Lovikkavantar

Lämna en kommentar

Har alltid velat ha ett par lovikkavantar, tycker dock inte att riktigt är värt vad de kostar att köpa. Speciellt inte de handstickade. Vad gör ? Man får helt enkelt sticka dem själv. På Syfestivalen i Borås tidigare i höstas inhandlades det tre härvor lovikkagarn från Ullcentrum. Köpte nog för att kunna sticka två par efter deras eget mönster på lovikkavantar, finns att hämta gratis på Ravelry. För en gång skull läste jag igenom mönstret helt innan jag började, det var väl inte det mest komplicerade mönstret, men själva mudden är lite speciell. Det var det här med att sticka en slätstickad mudd, vända arbetet ut och in och fortsätta med slätstickning. Tog ett par tankevarv och ett par internetsökningar för att vara 100% säker på att jag tänkte rätt. Man gör så för att mudden ska bli dubbel när den viks upp.

DSC_0003

Det var mycket lättare att sticka lovikkkavantar än jag trodde, och gick bra mycket snabbare än vad jag trodde. Tror även att de blir väldigt varma. För mig ställde dekorationen till mer bekymmer än själva vantstickningen, låter kanske lite lustigt. Surfar man runt lite så verkar det finnas ett antal sätt att gör mönstret. Tror till slut att det blev en lite egen variant, särskilt gällande tofsen. Ser väl ok ut.

DSC_0005_2

Det närmar sig december, och ska man få användning av lovikkavantar i Göteborg så är det väl när december anländer. Risken, eller chansen, är väl att det inte kommer bli så kallt i den här stan, brukar inte bli det. Kändes ändock skönt att fått stickat ett par riktigt varma vantar. Sen gick jag och gav bort dem till min syster. Tänkte hon kunde behöva dem. Jag har ju ändock garn till ett par till. Hennes tacksamhet och glädje (vad det blev högtravande, hon blev glad i varje fall). Tyvärr känner jag mig inte så väldigt inspirerad att sticka exakt samma sak igen, i varje fall inte för tillfället.

DSC_0010

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s