Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

FO – Haruni

Lämna en kommentar

När jag återigen började sticka regelbundet för ca ett år sedan, var det mycket med målet att dels lära mig att sticka efter engelska mönster och dels för att lära mig att sticka spetsmönster. Idag har jag inga större problem att förstå (de flesta) mönster på engelska och förstår (i teorin) hur man ska sticka spets, både på svenska och på engelska. Dock kan och är det en bit mellan teori och praktik. Har försökt mig på en del spetsmönstrade sjalar det sista året, med varierande resultat. De flesta dåliga! Stickade tidigt en Birch Leaf-sjal (gratismönster på Ravelry), som var ok för ett första försök, tittar man närmare på den så ser man hur många fel det är på den. Andra sjalar som jag har satt stickorna till har blivit allt från bra till katastrofer, kan ske kommer inlägg om dem senare.

För mig är inte det största problemet att jag inte förstår vad jag ska göra, utan för att jag är alldeles för slarvig när jag stickar, det tappas maskor, eller så stickas det fel eller något annat av ett otal olika saker.

DSC_0018

 

Men skam den som ger sig. Gav mig sjutton på att jag skulle göra ett nytt försök, hade tre nystan Drops Alpaca som var tänkt till en annan sjal som aldrig blev av. Så jag gav mig på att sticka en Haruni, även detta ett gratismönster på Ravelry. Det var i sig inte så svårt och det började bra, gjorde på själva kroppen bara ett fel. Dock blev vissa delar av borden lite förskjuten här och där, men inte värre än att jag kan leva med att det blev som det blev. För att vara första gången jag gjorde en riktigt (i mina ögon) avancerad spetssjal, så är jag väldigt nöjd.

DSC_0015

Jag insåg dock en sak när jag stickade det här mönstret, jag föredrar att sticka efter ett skrivet mönster än efter ett diagram. Vet inte vad det är med diagram som gör att jag förvirrar bort mig ibland. Det är väl något jag får öva mig på, då många fina mönster till spetssjalar är skrivna med diagram.

DSC_0014

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s