Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

I köket – Pulled pork

Lämna en kommentar

Så var det det här med den andra halvan av bloggen, det som händer i köket. Det har varit mycket stickning här och i verkligheten, men det får det bli ändring på. Här kommer min variant av pulled pork. Kanske inte min direkt, utan min version (och har bloggat om i min förra blogg om någon skulle känna igen det) av ett recept jag hittade på en blogg som heter The Pioneer Woman. Hon bloggar om en mängd saker, men det är hennes bakning och matlagning jag gillar att läsa om. I varje fall, här hittade jag hennes recept på Spicy Dr.Pepper Shredded Pork. Och ja, det kan låta vansinnigt att ha cola i maten, och jag har personligen valt bort just det, men har en kompis som har gjort med Dr. Pepper och älskar det.

Själv har jag modifierat receptet lite. Jag bytte ut colan mot en flaska Carnegie Porter, den alkoholfria som kan köpas i mataffärer. I övrigt är receptet som originalets, förutom storleken på min fläskkarré, min är bra mycket mindre. I receptet står det att man ska ha i en burk med chipotels i adobesås. Första gången jag gjorde receptet så hade jag ingen aning om vad det var, så jag bytte ut den mot en burk hela tomater och 2 chilifrukter. Funkade utmärkt. Sedan dess har jag hittat chipotlarna dels i en affär i Göteborg som heter Extreme Food och ligger på Ingenjörsgatan 5. Finns även en butik i Stockholm. Numera har även Garant ett sortiment med mexikanska såser och salvor som är riktigt bra. Burken jag använt nu har jag köpt på den lokala Willys-butiken.

Nu till receptet. Det behövs 1-1,5 kg benfri fläskkarré, en burk Chipotel i Adobesås, 0,5 liter Carnegie Porter, 1 stor gul lök, salt och peppar. Därutöver behövs 1 stor kastrull som är ungssäker och en ugn(!), (enligt uppgift går det lika bra att göra den på spisen).
DSC_0005

DSC_0007

Sätt på ugnen på 150 grader. Skala och dela löken, lägg i botten på kastrullen, lägg på fläskkarrén. Häll över portern och chipotlar med sås. Salta och peppra. Sätt på locket, in i ugnen. Vänd köttet varje 30-45 minuter. Köttet är klart när det faller i småbitar när man drar en gaffel igenom det. Det lär ta ca 3-4 timmar.

DSC_0008

Själv äter jag min pulled pork i små tortillabröd med riven ost, crème fraîche och färsk koriander. Andra serveringsförslag är att servera det i bröd typ hamburgerbröd, sen kan man ha t ex guacamole till eller vad man tycker är gott. Skulle kunna tänka mig, och som jag tänkte prova med det som är över, att ha det i en asiatisk nudelsoppa, tror det kan vara gott.

DSC_0009

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s