Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

FO – Medvind/Tailwind

Lämna en kommentar

Ännu en sjal färdigstickad! Tycks vara det enda jag stickar, vilket är nästan sant. Den här gången är det ett helt nytt sjalmönster, Medvind av Clara Falk. En av designerna bakom Vantar för alla årstider som jag skrivit om tidigare. På Ravelry heter mönstret Tailwind och är gratis! En väldigt lättstickad sjal, de flesta moment var vanliga ökningar och minskningar. Det enda som jag fick tänka efter (och googla!) var hur man gjorde kanter och avmaskning i I-cord, vilket var bra mycket enklare än vad min hjärna först ville medge. Tror jag ibland gör saker större och svårare än vad det behöver vara.

Vad som var än bättre var att jag gjorde det av restgarn efter en annan sjal jag gjorde för ett tag sedan. Hade köpt alldeles för mycket garn till den sjalen. Så det var trevligt att hitta en sjal som kan stickas efter hur mycket garn man har och inte kräver en viss mängd. I mönstret stickas den i tre färger som växlar mellan ränder och enfärgade partier som ökar för varje omgång med ränder/enfärgat parti. Eftersom man minskar i ena kanten och ökar i andra så blir det en smal och lång trekantig sjal som gör sig väldigt bra virad runt halsen. Det bästa sättet att beskriva sticksättet, är att man stickar den diagonalt.

DSC_0001

Garnet jag använde var från Du Store Alpakka och garnet var Tynn Alpakka, hade tur att hitta det på rea på Strikk i Göteborg. Skulle tas bort ur sortimentet så det fanns inte jättemycket att välja på. Tycker ändå att som vintersjal fungerar färgerna alldeles utmärkt. Syns inte på bilden men den är stickad i rött, ljusgrönt och mörkbrunt. Kanske ingen sjal man springer omkring med på sommaren, p g a färgerna och det faktum att det är ull, en aning för varmt.  Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska blocka den eller inte, eller om jag just nu orkar bry mig om blockning. Får se om lusten kommer.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s