Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Förändrade perspektiv

Lämna en kommentar

Förutom en kort period på 80-talet, har stickning inte förkommit mer än sporadiskt i mitt liv. Främst minns jag, idag med viss fasa, en tröja jag stickade i ett ljust aprikosfärgat bomullsgarn med trekvartslång pingvinärm. Kropp och ärmar stickades tillsammans, minns med viss fasa dessa enormt långa varv. Men den blev klar. Om jag använde den särskilt mycket eller var den är idag, ska vi kanske tala tyst om. Snarare, har inget svar på något av det.

I övrigt har jag nog mest stickat när kompisar har väntat barn och något enstaka par vantar och strumpor. Tills idag. Inte för att jag har stickat jättemycket, men klart mer än vad jag nog någonsin trodde jag skulle göra. Det började nog mycket med att jag ville lära mig något nytt, i det här fallet att förstå engelska mönster och att sticka spetsmönster. Dock har jag insett en annan positiv bieffekt.

Helt plötsligt är vissa saker inte lika attraktiva att köpa färdiga, såsom stickade halsdukar eller vantar som är massproducerade. När man inser att det inte är särskilt svårt eller tar särskilt lång tid att göra något själv. Och att man kan få saker i färger eller modeller som man själv faktiskt vill ha. Visst, garnet kostar ofta mer än vad en färdig produkt i affären kostar och tiden man lägger kan vara en hel del. Dock gör det kanske att man även är rädd om det man har gjort. För mig är detta än så länge begränsat till sjalar och tumvantar. Vet inte riktigt om jag någonsin kommer få samma känsla för koftor, har DSC_0088inte riktigt någon bra känsla för vad som passar mig. Förhoppningsvis kommer det. En sak jag är ganska övertygad om att jag aldrig kommer få den känslan för är fingervantar. tror jag skulle bli tokig av att sticka massa små jäkla fingrar. Räcker långt med tummar på tumvantar för min del.

Sen har man en anledning att köpa garn och lägga på hög, eller ha en stash som det heter i den här världen, med gott samvete! Nån dag ska garnet bli en sjal eller vantar eller mössa eller present eller något annat användbart. Tror dock att i den här världen är min stash väldigt liten!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s