Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

FO – Wurm

Lämna en kommentar

Vinterförberedelserna fortsätter. Som jag skriv i ett tidigare inlägg, så köpte jag två nystan av Magasin Duetts egna garn Supersoft. Köpte dem med mönster i hand, ett gratismönster från Ravelry. Mönstret heter Wurm och är en mössa i pösig modell, vilket jag gillar mycket bättre än mössor som sitter åt. Fick rekommendationen att sticka i dubbelt garn. Med min begränsade garnkunskap valde jag att lita på den som förhoppningsvis kan bättre. Och bättre kunde den nog inte ha blivit. Supersoft i dubbelt garn blev väldigt bra.

DSC_0221

 

Det kanske inte syns på den här modellen, men passformen är riktigt bra. Dock skulle jag nog, om jag skulle sticka en till, avstå från en eller två av de sista mönsteromgångarna. Den blev nog i lite pösigaste laget.

För mig var garnet en ny erfarenhet. När man tar på det när det fortfarande är nytt och otvättat, så känns det lite strävt. Enligt information på Magasin duetts hemsida beror de på att garnet fortfarande innehåller lite spinnolja. Den ska försvinna när garnet tvättas och garnet blir då, som namnet indikerar, supersoft. Efter att ha tvättat och torkat mössan så är känslan en helt annan. Jag vet inte om jag kan påstå att den är supersoft, men den är mycket mjukare än innan och den sträva känslan är borta. Vet inte om jag inte fick ur all spinnolja eller om det faktiskt är så här garnet ska vara. Nästa tvätt får utvisa.

Har inte blockat mössan, utan efter att jag tvättat den formade jag till den och lade den att torka plant. Vände dock på den mellan varven så att även den andra sidan luftades. Ska bli intressant att se om garnet är varm nog när det blir kallt, eller kanske snarare, med tanke på att det är Göteborgsvintern vi pratar, om det blir kallt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s