Med stickorna i köket

Från stickning till matlagning, och allt däremellan.

Syfestival i Borås

Lämna en kommentar

Är man verkligen riktigt klok om man en lördagmorgon åker 8 mil via 2 bussar och 1 tåg för att köpa garn? Vet inte riktigt, men det är i varje fall vad jag har gjort. Och tyvärr förkyld!IMG_1934

Den här helgen är det syfestival i Åhaga i Borås. Syfestivalen är en årlig återkommande mässa, som hålls i Borås, Malmö och Stockholm (2 gånger/år). Här fanns massor av roliga saker som har med handarbete att göra. Det säljs bland annat symaskiner, material till smyckestillverkning, hålls workshops i virkning och tyger. Och garn. I mängder.

Om man, som jag den sista tiden, hänger på stickbloggar så är det vissa stickbutiker och garntillverkare som omtalas mer än andra. En del av dem var på Syfestivalen. Bland annat Magasin Duett, Tant Kofta och Ullcentrum.

IMG_1951Hos Magasin Duett köpte jag två nystan av deras egna Supersoft, som ska bli mössan Wurm, som finns som gratismönster på Ravelry. Fråga mig inte vilken färg jag köpt, för jag har ingen aning. Det finns inga banderoller på garnet, men skulle jag sätta ett namn på färgen så är de petroleumblå. Oavsett namn, fin färg. Hoppas garnet räcker, får lita på att hon som sålde mig garnet har rätt.

Lade även vantarna på några härvor lovikkagarn hos Ullcentrum. Sen får vi se om det blir kallt nog i Göteborg i vinter för att få användning av dem. Köpte även 2 härvor av deras 2-trådiga garn i färgen ärtgrön (tror jag, samma problem som ovan, inga banderoller). Och vad ska de bli? Inte riktigt säker än, förutom att det blir en sjal.

Hittade även lite andra saker, men det får vänta till senare inlägg. Får bli garn den här gången.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s